„Aur roșu” care te va proteja de boala Alzheimer.

Roșia are efect diuretic, digestiv și laxativ, iar acestea sunt doar câteva dintre meritele sale!

Roșiile oferă mari beneficii organismului, deoarece sunt bogate în nutrienți esențiali care îi mențin echilibrul. Printre cele mai notabile: vitaminele B1, B2 și C; și carotenoide, cum ar fi licopenul (pigmentul care conferă roșiilor culoarea roșie).

Consumul de roșii este necesar tuturor acelor persoane care se străduiesc să ofere organismului mai mulți nutrienți și să reducă riscul apariției diverselor boli precum boala Alzheimer.

Potrivit Institutului de Sănătate Mintală din SUA, această boală a creierului este progresivă și ireversibilă și distruge încet memoria și abilitățile de gândire.

Conform studiilor efectuate de diverși experți, pentru a evita acest tip de boală, este necesar să includeți roșiile în alimentația zilnică.

Care sunt principalele semne ale bolii Alzheimer?

Boala Alzheimer este una dintre cele mai frecvente tipuri de demență de care pot suferi adulții în vârstă. Reprezintă 60% până la 70% din cazuri, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Primele semne ale acestei boli:

  • Modificări de personalitate: de exemplu, pierderea interesului, neîncrederea crescută în ceilalți oameni, iluzii, agresivitatea crescută sau retragerea socială.
  • Probleme de memorie: Se referă la întrebări repetitive pe care o persoană le poate pune chiar dacă le-ați răspuns deja înainte. Un exemplu este uitarea numelor membrilor familiei și a persoanelor apropiate acestora.
  • Dificultate de concentrare. Aceasta poate include și probleme de gândire la concepte abstracte.
  • Probleme la îndeplinirea mai multor sarcini simultan.
  • Dificultatea de a menține o rutină zilnică: se referă la tot ceea ce implică o anumită ordine de acțiuni sau pași, fie că te speli pe dinți după ce ai mâncat, fie că ai pregătit o rețetă.
  • Deteriorarea capacității de luare a deciziilor.
    Cercetările efectuate de diverși experți au arătat că o dietă bogată în fructe și legume roșii precum roșiile poate reduce riscul de a dezvolta boli neurodegenerative precum boala Alzheimer datorită proprietăților antioxidante.

La ce folosește roșia

Roșia este creditată cu anumite proprietăți medicinale, precum: antiseptice, alcalinizante, demachiante, diuretice, digestive, laxative, antiinflamatoare și remineralizante.

În plus, ajută la combaterea bolilor hepatice, a arsurilor, a obezității, a rahitismului și, de asemenea, ajută la combaterea cancerului de sân, esofag, uter, colon, stomac, pancreas și prostată. De asemenea, este folosit pentru prevenirea diabetului, bolilor cardiovasculare, cataractei și astmului.

Expertii recomanda ca rosiile sa fie consumate cel mai bine crude, deoarece proprietatile lor se pastreaza mai bine in aceasta stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *