Se spune că după ce a servit acest fel de mâncare unei persoane dragi, acesta, fiind încântat de gustul lui și de abilitățile tale culinare, se poate pune în genunchi și poate cere mâna în căsătorie. Să verificăm!
Ingrediente:
- 3 piept de pui mari,
- 50 de grame de faina de grau,
- 30 ml ulei de masline,
- 30 g unt,
- 3 catei de usturoi,
- 240 ml supa de pui,
- 240 ml smantana pentru frisca,
- 50 g parmezan ras,
- 1 lingurita fulgi de chili (optional)
- 1/3 cana rosii uscate la soare tocate
- oregano, cimbru,
- busuioc proaspăt,
- sare, piper
Preparare:
- Tăiați pieptul de pui pe lungime în cotlet subțiri. Asezonați-le cu sare și piper, apoi rulați în făină.
- Încinge uleiul de măsline și untul într-o tigaie. Când uleiul este gata de prăjit, adăugați piepții de pui în tigaie și prăjiți timp de 5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Asezati pieptul prajit pe o farfurie si dati deoparte.
- În aceeași tigaie, prăjiți usturoiul tocat. După ce s-a rumenit ușor, adăugați bulionul de pui și deglazează tigaia, folosind o lingură de lemn pentru a răzui bucățile lipite de fundul tigaii.
- Reduceți puterea arzătorului. Se adauga apoi smantana si parmezanul ras si se fierbe sosul cateva minute. Asezonați sosul cu fulgi de chili, cimbru și oregano, sare și piper. Adaugă și roșii uscate.
- La final, adăugați puiul în sos și gătiți până când sosul se îngroașă și puiul este gătit.
- Se ornează cu frunze de busuioc proaspăt tocate și se servește cald cu paste sau orez.
Cina ta romantică și plăcută este gata. Poftă bună!