Clatite de dovlecel cu brânză de vaci îndeplinesc cu adevărat toate dorințele iubitorilor de mâncăruri copioase: copioase, rapide și delicioase!
Reteta de clatite de dovlecei cu branza de vaci
Dovleceii sunt în plin sezon. Este un moment bun pentru a vă aproviziona cu vitaminele găsite în această legumă. Clatite de dovlecei cu brânză de vaci sunt pline de ingrediente valoroase. Deși sunt sărace în calorii, dovleceii sunt bogați în calciu, magneziu și fier. De asemenea, punctează pentru vitaminele B, precum și pentru vitaminele A și C. Brânza de vaci asigură un aport bun de proteine, sodiu și calciu. Consumul acestor clătite delicioase nu numai că vă va încânta papilele gustative, dar va contribui și la dezvoltarea masei musculare și la sănătatea oaselor.
Trebuie să radeți dovleceii și să îi frământați puțin cu un vârf de cuțit de sare. Acest lucru este important pentru ca legumele să elibereze apa. Stoarceți chipsurile înainte de prelucrarea ulterioară. Apoi frământați totul într-un aluat și prăjiți-l într-o cantitate mică de ulei.
Ingrediente
- – 300 g dovlecei
- – sare
- – 200 g făină integrală de spelt
- – 150 g brânză de vaci
- – 100 ml lapte
- – 2 ouă
- – 1 linguriță de agent de fermentare
- – piper
- – ulei pentru prăjit
preparare
- Spălați și radeți dovleceii. Amestecați-le cu puțină sare și frământați până când iese lichidul. Puneți dovleceii într-o pânză și stoarceți lichidul.
- Se amestecă dovleceii cu restul ingredientelor, cu excepția uleiului. Se condimentează cu sare și piper.
- Încălziți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți clătitele în loturi. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie.
Clatite tale de dovlecel cu brânză de vaci sunt gata! Servește-le cu sosul de iaurt, mărar și lămâie amestecat rapid și savurează!