Cafeaua neagră fără zahăr provoacă iritații stomacale. Despre ce vorbesc experții

Consumul de cafea neagră fără zahăr are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul zilnic de porții excesive are cu siguranță o serie de efecte secundare.

Cafeaua este o băutură sănătoasă și cu conținut scăzut de calorii. Fiecare 120 de grame de cafea măcinată conține doar 2 calorii.

Citând Medical News Astăzi, boabele de cafea conțin și polifenoli, compuși antioxidanti. Antioxidanții înșiși sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a proteja organismul de efectele radicalilor liberi, care pot provoca diverse boli.

Consumul de cafea neagră fără zahăr are și multe beneficii pentru sănătate, de la menținerea stării de spirit, prevenirea diabetului și cancerului, controlul greutății, până la întărirea memoriei.

Cu toate acestea, consumul prea mare de cafea este, de asemenea, nesănătos.

Efecte secundare ale consumului zilnic de cafea fără zahăr:

  • – insomnie,
  • – anxietate,
  • – bătăi rapide ale inimii,
  • – dureri abdominale,
  • – dureri de cap,
  • – și greață

Dozajul cafelei fără zahăr:

Potrivit FDA, adulții sănătoși pot consuma 400 mg de cofeină pe zi și se recomandă să bei mai mult de 3 căni de cafea pe zi.

Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să-și limiteze aportul de cofeină la 1 cană pe zi.

Persoanele care iau medicamente precum pilulele contraceptive, medicamentele pentru inimă și antibioticele trebuie, de asemenea, să-și limiteze aportul de cofeină.

Cu toate acestea, cel mai important lucru este să consultați un medic dacă aveți un istoric medical specific.

Numeroase studii au arătat că cafeaua neagră este acră, așa că consumul zilnic de cafea neagră fără zahăr are ca efect secundar iritația. Cafeaua are, de asemenea, un efect diuretic, care vă poate determina să produceți mai multă urină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *