frumusete-coreeana
how to

Ritualul celor 10 pași – regimul coreean de îngrijire a tenului

Asiaticii sunt invidiați pentru pielea lor strălucitoare, obținută printr-un ritual unic de îngrijire. Implică 10 pași sau mai mulți… știm este ceva mai mult decât suntem noi obișnuiți și poate părea la început descurajator. De aceea am decis să prezentăm acest ghid în două episoade.

UPDATE: Ne-am asumat riscul și am decis să punem toți cei 10 pași într-un singur articol! 🙂

Ne dorim să vă ajutăm, să descifrăm acești pași, astfel încât să includeți cosmeticele asiatice în rutina proprie de îngrijire și să corespundă nevoilor voastre. Chiar dacă poate dura mai mult timp, rezultatele merită pe termen lung. Ai încredere în noi!

Am scris acest ghid pentru a vă ajuta să cunoașteți cele 10 etape și cel mai bun mod de a le combina și alterna. Înainte de toate este bine să vă cunoașteți tenul sau… „să-l ascultați”.

Să începem cu regula de bază în îngrijirea tenului – un ten hidratat este un ten sănătos. Pielea devine sănătoasă prin aplicarea treptată a staturilor de hidratare – layering method. Se începe cu produsele care au consistența cea mai ușoară, și se continuă până la produsele cele mai consistente ca textură.

Cei 10 pași

Click pentru a sări la pasul dorit

1. Demachierea

  • Demachiant pe bază de ulei.
  • Masează pielea și stimulează circulația.
  • Double-cleanse

Ritualul de îngrijire a tenului începe cu un demachiant pe bază de ulei care să poată îndepărta și dizolva machiajul și protecția solară, sebumul și poluarea.

Demachierea corectă și căreia i se alocă suficient timp este regula de aur pentru o piele sănătoasă, fără acnee.

Aplicarea unui demachiant pe bază de ulei nu este doar eficientă, ci poate deveni și un moment de relaxare dacă masezi pielea cu degetele circular și ascendent.

Masajul facial stimulează circulația rezultând un ten strălucitor.

Nu am terminat pasul #1. Aplicăm acum un demachiant spumant, pe bază de apă. Rolul acestuia este de a înlătura orice urmă de reziduu și de a lăsa pielea suplă. Ideal ar fi să găsim un produs delicat cu pielea care să nu-i afecteze pH-ul . Femeile în Coreea nu se abat de la acest double-cleanse.

Am selecționat mai jos câteva produse demachiante din catalogul nostru, perfecte pentru primul pas.

2. Exfolierea

  • Exfoliant blând AHA/BHA.
  • Stimulează reînnoirea celulară
  • Fără gomaje și exfolianți mecanici.

Utilizarea unui exfoliant blând, non-iritant, de 2-3 ori pe săptămână de preferat seara, stimulează producerea de celule noi, curăță porii în profunzime, ajută la mai buna absorbție a produselor de îngrijire.

Un exfoliant de tip AHA sau BHA va da tenului vitalitate, strălucire, prospețime.

Atenție la gomaje și exfolianții mecanici, nu îi recomandăm.

Câteva  sugestii pentru acest pas:

3. Tonifierea

  • Echilibrează PH-ul.
  • Calmează tenul.

Tonerul ne ajută să eliminăm și ultima urmă rămasă după demachiere, dar cel mai important reface PH-ul tenului, calmează și pregătește pielea pentru următorul pas.

Tonerele din Coreea sunt mult mai blânde cu tenul, nu îl usucă sau deshidratează și conțin ingrediente benefice provenite din natură.

Tonerele pot fi aplicate cu o dischetă demachiantă sau pur si simplu cu mâna, tapotând până la absorbție (modul nostru preferat de aplicare).

Din nou, vă prezentăm un toner numai bun pentru pasul 3!

4. Esențele

  • Hidratare.
  • Regenerare.
  • Fermitate.

Acest pas este considerat cel mai important de femeile din Coreea.

Deși sunt formulate cu texturi diferite, esențele tind să fie mai lejere, mai puțin concentrate ca serurile, dar nu este o regulă.

Scopul lor este de a hidrata, a regenera tenul și contribuie la îmbunătățirea fermității.

Iată, din nou, recomandările noastre:

5. Serurile și fiolele

  • Ingrediente active.
  • Beneficii pe termen lung.
  • Personalizează.

Am ajuns la etapa de tratament.

Aceste produse sunt formulate cu ingrediente active care țintesc anumite nevoi: linii fine, pierderea fermității, hiper-pigmentare și deshidratare. Utilizarea lor aduc beneficii pe termen lung.

Îți poți personaliza ritualul de îngrijire aici, poți adăuga sau elimina anumite seruri în funcție de ce rezultate vrei să obții.

Se pot folosi în orice ordine, cele mai dense, mai vâscoase se aplică ultimele.

Câteva serumuri selecționate de noi:

6. Sheet Mask

  • Spa.
  • Definire.
  • Luminozitate.

O dată sau de două ori pe săptămână oferiți-vă un tratament spa acasă aplicând măștile de unică folosință cunoscute sub numele sheet mask. Sunt formulate cu aceleași ingrediente active ca serurile, dar sunt mai mult o versiune à la carte pe care o puteți utiliza în funcție de necesități.

Care este secretul lor? Determină pielea să absoarbă substanțele nutritive și hidratante mai bine decât în cazul în care ați aplicat doar o cremă sau ser, înainte ca produsul să se evapore.

Efectele imediate sunt captivante, după o singură utilizare tenul este mai definit, mai ferm și mult mai luminos datorită hidratării pe care pielii dvs. a absorbit-o.

Iată, din nou, recomandările noastre:

7. Hidratarea: ten + ochi

  • Efect ant-aging.
  • Sigilează.
  • Gât și decolteu.

Cremele hidratante joacă un rol cheie în repararea și protejarea pielii de semnele premature ale îmbătrânirii.

Crema hidratantă potrivită tipului de ten va acționa precum o barieră care va împiedica deshidratarea tenului și va „sigila” toate ingredientele benefice care au fost aplicate anterior.

Cremele hidratante se aplică obligatoriu și pe gât și decolteu, cu mișcări ascendente.

Pielea din jurul ochilor este delicată, mai subțire și ușor deshidratată, deci trebuie tratată cu o cremă special formulată pentru a proteja, hrăni, ilumina sau descongestiona.

Aplicarea se face prin tapotări ușoare dintre exterior spre interior.

Câteva creme hidratante selecționate de noi:

8. Protecția solară

  • În fiecare dimineață!
  • Anti-aging.

În fiecare dimineață, fără excepție. Fie că este soare, înnorat, ploaie sau ninge, femeile în Coreea aplică creme de protecție solară.

Toată lumea recunoaște că cel mai bun produs anti-aging pe termen scurt și lung este protecția solară. Se aplică într-o cantitate generoasă pe față, gât și decolteu. Fără protecție solară, beneficiile obținute anterior sunt diminuate iar rezultatul nu va fi cel dorit. Dimineața, acesta este ultimul pas în îngrijire.

Recomandări:

9. Măștile de noapte

  • Regenerare celulară.
  • Somnul de frumusețe.
  • Anti-stress, anti-oboseală

Regenerarea celulară se produce și pe parcursul nopții. Măștile de noapte – sleeping masks – ajută acest proces.

Îmbogățite cu ingrediente active au textura unei creme luxuriante și acționează în timp ce tu îți faci somnul de frumusețe. Se pot folosi de două sau trei ori pe săptămână în loc de cremă hidratantă.

Sunt de mare ajutor când ai nopți cu puține ore de somn ajutând tenul să facă față stresului și oboselii. Mențin hidratarea feței și reduc pierderea transepidermală de apă.

  • Uleiuri vegetale.
  • Consistență.
  • Echilibru.

În ultimii ani uleiurile faciale vegetale au revenit în atenția femeilor din Coreea, preferința pentru acestea fiind în creștere.

Laboratoarele din Coreea au propus formule noi, cu consistențe unice, mult mai ușoare față de uleiurile tradiționale, eliminând senzația lipicioasă sau uleioasă, putând fi folosite în orice sezon. Da, da, chiar și de tenurile mixte, grase sau acneice.

Mixate în serum, crema hidratantă sau folosite singure, uleiurile pot echilibra tenul, regla secreția de sebum și vindeca. Se folosesc înainte sau după crema hidratantă în funcție de cât de ocluzivă este aceasta din urmă.

Câteva uleiuri:

10. Uleiurile faciale

  • Uleiuri vegetale.
  • Consistență.
  • Echilibru.

În ultimii ani uleiurile faciale vegetale au revenit în atenția femeilor din Coreea, preferința pentru acestea fiind în creștere.

Laboratoarele din Coreea au propus formule noi, cu consistențe unice, mult mai ușoare față de uleiurile tradiționale, eliminând senzația lipicioasă sau uleioasă, putând fi folosite în orice sezon. Da, da, chiar și de tenurile mixte, grase sau acneice.

Mixate în serum, crema hidratantă sau folosite singure, uleiurile pot echilibra tenul, regla secreția de sebum și vindeca. Se folosesc înainte sau după crema hidratantă în funcție de cât de ocluzivă este aceasta din urmă.

Recomandări:

Nu transforma rutina de îngrijire a tenului într-un stres. Cei 10 pași prezentați te ajută să întelegi produsele asiatice, rolul și utilizarea lor.

Regula cea mai importantă – RESPECTĂ funcția de protecție a tenului. De multe ori un regim de îngrijire simplificat, cu produse bine formulate, este exact ceea ce ai nevoie.

Ai încredere în tenul tău și oferă-i doar produsele pe care le merită. 

P.S. Dacă ați ajuns până aici și nu v-a plictisit ghidul nostru de frumusețe, lăsați un comentariu, am fi super încântați să aflăm părerile voastre. Și dacă v-a plăcut articolul, da-ți și un share pe rețeaua voastră socială preferată  ❤

Articole asemănătoare

5 păreri despre “Ritualul celor 10 pași – regimul coreean de îngrijire a tenului

  1. raluchian spune:

    Am o intrebare care ma macina de ceva vreme. Primul pas, double cleansing, vorbeste intotdeauna despre indepartarea machiajului. Totusi, eu nu ma machez. Stiu ca am impuritati pe fata, asa ca folosesc un produs de curatare(pe baza de apa), dar ar trebui sa folosesc oare doua?

    1. Alexandra spune:

      Demachiantele pe bază de ulei curăță foarte bine sebumul, produsele de protecție solară, BB cream-urile și machiajul. Poți face o încercare, Raluca. Timp de 2 săptămâni, doar seara, să aplici double cleansing și să observi rezultatele. Dacă tenul tău este mai luminos, cu mai puține imperfecțiuni, înseamnă că poți continua. În Coreea (dar nu numai) femeile pun un accent deosebit pe acest double cleansing și hidratare, mai înainte de ori care alte etape, proceduri sau produse sofisticate.

    2. Georgiana spune:

      In general, chiar daca nu te machiezi si folosesti o crema hidratanta si/sau una cu SPF este bine sa faci double cleansing pentru a le indeparta cum trebuie (:

  2. bella spune:

    Buna ziua,
    Cand se vor aduce produsele care au stocul 0 de la Neogen si Cosrx? Ma intereseaza foarte mult bio peel-ul pe baza de struguri de la Neogen.

    1. Alexandra spune:

      Buna Isabela. Exfoliantul Neogen Bio Peel îl vei regasi pe site in 1-2 zile, precum și o parte a produselor Cosrx. In octombrie vor reveni toate produsele Cosrx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.