cosmetice-pudra-featureimg
how to, k-beauty

Ghid K-beauty: data expirării vs data fabricării

Produsele cosmetice coreene sunt super-trendy, haioase și quirky. Ingrediente naturale, tehnologii noi, inovatoare care asigură tratamente de frumusețe deosebite. Și ambalaje cu design elegant ori haios, inscripționate aproape în totalitate în coreeană. 👽

Apropo, știați că alfabetul coreean, numit Hangun e relativ modern? A fost introdus de regele Sejong cel Mare care l-a publicat 1446, împreună cu un manual de utilizare, cu scopul de a alfabetiza și clasele mai sărace de coreeni. Este un alfabet fonetic simplu care diferă fundamental de scrierea chineză (care se bazează pe ideograme și mii de semne).

Ei bine, produsele coreene sunt pline de caractere Hangun, fapt ce poate duce la confuzii, în special cu privire la data de fabricație și de expirare. Când vezi o dată din 2016 și noi suntem deja în 2017 pe produsul tău nou-nouț, îți pui niște întrebări, nu-i așa? 😁  Pe bună dreptate zicem noi și am dori să clarificăm aceste detalii pentru că sunt importante pentru clienții noștri.

Ei bine totul se rezumă la aceste cuvinte coreene: 제조, 까지

까지 = Data expirării
제조 = Data de fabricație

Anumiți producători coreeni menționează pe ambalaj ambele datele (eventual și în caractere latine), alții se rezumă doar la data fabricației produsului

De fapt, companiile coreene preferă să menționeze data de fabricație pentru beneficiul clienților, astfel încât aceștia să știe că produsul cumpărat este proaspăt.

De exemplu, data expirării este ultima zi în care produsul mai poate fi vândut. Dar nu cred că ați vrea să cumpărați un produs foarte aproape de data de expirare, pentru că nu veți mai avea timp să îl folosiți.

Știind data fabricației, puteți cumpăra un produs proaspăt pe care îl puteți păstra mai mult timp. Dar ne referim aici doar de timpul de păstrare sigilat. Odată ce deschideți un produs, acesta va începe să se oxideze și va fi expus acțiunii factorilor de mediu (lumină, bacterii etc). Așa că nu deschideți produsele dacă nu le veți folosi. Și atenție, data expirării nu se referă la produsele deschise.

Bineînțeles, dacă produsul începe să se decoloreze, miroase sau cauzează senzații neplăcute după utilizare, ar fi bine să trecem la următorul.   😷

Pentru referință tabelul de mai jos cuprinde “duratele de viață” a produselor cosmetice după deschidere.

În plus, dacă pe produsul dvs apare o iconiță asemănătoare cu cea de mai jos, aceasta indică timpul de utilizare după deschidere. (12M = 12 luni)utilizare-dupa-deschidere

Ne place să obținem maximum din produsele pe care le-am cumpărat, așa că iată câteva tips-uri pentru păstrarea produselor (și a pielii) în siguranță.

  • Păstrați produsele într-un loc răcoros, uscat și umbrit. Feriți-le de temperaturi extreme.
  • Folosiți micile spatule sau instrumente care vin cu produsele și curățați-le după utilizare. Sau folosiți q-tips (bețișoare cu vată).
  • E o idee bună să notați pe produs cu o cariocă data deschiderii.
  • Nu deschideți produsele decât atunci când le veți folosi, altfel va începe procesul de oxidare prea devreme.

Precauții în utilizarea produselor cosmetice

Atenție!

Dacă apar următoarele simptome în timpul folosirii produselor, opriți imediat utilizarea și consultați medicul dermatolog:

  1. Pete roșii, inflamație, mâncărimi sau iritații;
  2. Zona de aplicare a produsului dezvoltă simptomele de mai sus după expunerea la soare.

Nu aplicați produse cosmetice pe zone ale pielii cu lovituri, plăgi, eczeme sau dermatită.

Nu lăsați produsele la îndemâna copiilor.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.